Gode råd om stress eller blot endnu en stressfaktor?

I Blog by Anette Glad

Medierne er for tiden fulde af gode råd hvis du er ramt af stress. Gode råd som kan værer både brugbare og rigtige.

Problemet er, at hvis du er alvorligt ramt af stress er nogle af konsekvenserne ingen energi, reduceret overblik, manglende koncentration og lav evne til at tage ansvar og handling ift. eget liv. Det kan derfor synes uoverkommeligt på egen hånd at få integreret og efterlevet de mange fine råd. Og for nogen bliver de gode råd endnu en stressfaktor. Det er endnu noget den stressramte skal leve op til.

Som stressramt har du først og fremmest brug for ro og hvile. Samtidig har du brug for accept og forståelse. Accept af at du lige nu ikke formår alt det du plejer og forståelse for de mekanismer der er på spil i dit indre og din situation i det hele taget. Det er ikke dig der ikke er god nok eller stærk nok. Det din krop som reagerer på uhensigtsmæssige livsomstændigheder. Gennem accepten og forståelsen bliver dit fundament genskabt.

Lider du samtidig af lavt selvværd, eller har dit selvværd fået et alvorligt knæk i forbindelse med dit stress forløb, er det endnu sværere at ændre din situation på egen hånd. Her vil det være uvurderligt at søge professionel hjælp til at håndtere din situation.

Med støtte til at strukturerer og prioritere din hverdag, vil du opleve, at det bliver mere og mere overskueligt at følge de gode råd mod stress og dermed på sigt forebygge ny stress og øge din modstandsdygtighed.

Er du ramt af stress er det vigtig for dig og dine nærmeste, at du tager det alvorligt, meget alvorligt. Søg hjælp til at få behandlet stressen. Stress går ikke over af sig selv.

Kærligst Anette Glad

Del dette indlæg